Bitterstern Bitterfein 90g Étrend-kiegészítő Pasztillák aromás keserű gyógynövények kivonataival

5 200 Ft

A különösen magas minőségű Bitterstern pasztilla tartalmazza az eredeti Bitterstern cseppek 17 gyógynövényét. 

Mennyiség
Raktáron

A különösen magas minőségű Bitterstern pasztilla tartalmazza az eredeti Bitterstern cseppek 17 gyógynövényét. Finom narancsos jegyekkel vegyítve gyümölcsös, gyengéd keserű íz vár rád.

 

Előnyök:

Finom és hosszantartó íz

Ideális társ útközben, irodában vagy utazás közben

Megszelídíti a kis édesszájúakat

Szakértőkkel kifejlesztve

 

Fogyasztási ajánlás:

Étkezés előtt vagy után lassan oldjunk fel 1-2 pasztillát a szájban; maximum 10 pasztilláig naponta. Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Ezek, valamint az egészséges életmód fontosak.

Korhatár:

A keserű pasztillát gyermekek is fogyaszthatják. A lenyelés veszélye miatt csak 6 éves kortól javasoljuk szedését. Fogyasztására javaslat: 3x1 pasztilla 6-12 éves korig. 12-16 éves korig: 5x1 pasztilla.

Termékindikáció:

A keserű anyagok révén a Bitterstern termékek fogyasztásának fő indikációi: étvágycsökkentés, méregtelenítés, édességek utáni vágy csökkentése, jó közérzet megteremtése, zsíros ételek semlegesítése, májfunkciók-, emésztés segítése, utazás közbeni hányinger és rosszullét csökkentése, a koleszterin- és vércukorszintre való jótékony hatás.

A keserű anyagok fogyasztása jobb immunrendszert eredményez, serkentik az emésztőnedveket (májat, epét, hasnyálmirigyet, vékony- és vastagbelet). A szív-és érrendszert is védik. Serkentik a nyálkiválasztás és a gyomornedv képződését is, ami növeli az emésztőenzimek termélését.

Várandósok is szedhetik, de fogyasztása előtt nőgyógyásszal való egyeztetés javasolt.

 

Összetevők:

Zselésítőszer: gumiarábik; nádcukor; glükóz szirup; 6%* Bitterstern® koncentrátum (kivonatok aromás keserű gyógynövényekből: alkohol, víz, levendula virág, cickafarkfű, galangal gyökér, tárnics gyökér, angyalgyökér, édeskömény, kömény, fahéj kéreg, pitypang gyökér, majoránnafű, gyömbér gyökér, keserűnarancs héja, szegfűszeg, zedoária gyökér, izlandi moha, kardamom gyümölcs, koriander gyümölcs); savanyúságot szabályzó: citromsav; narancs olaj; encián kivonat; növényi olaj (repce, kókuszdió); Bevonószer: méhviasz (fehér), karnaubaviasz.

* 11% Bitterstern®-nek felel meg.

Nyomokban tejet és glutént tartalmazhat.

 

Tápanyagtáblázat:

Összetétel

Mennyiség 1 darabban (1 g)

Mennyiség 10 darabban (10 g)

% NRV**

Aromás keserű gyógynövények

11, 5 mg

115 mg

Nincs meghatározva

 

**A tápanyag referenciaértékek (NRV) %-a a VO (EU) 1169/2011 szerint

 

Tárolási útmutató: A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani.

Száraz helyen, hőtől és fénytől védve tárolandó.

Gyártó:

dr C. SOLDAN Natural and Health Products GmbH Carl-Zeiss-Ring 13 85737 Ismaning Németország www.laetitia-naturprodukte.de

KÖNYVAJÁNLÓ:

Bingeni Szent Hildegárd Holisztikus gyógyító titkai könyv receptekkel.

Mélanie Schmidt-Ulmann: Bingeni Szent Hildegárd HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÓ TITKAI könyv

A gyönyörűen illusztrált színes könyv számos egészségre vonatkozó tanácsot és kiváló receptet tartalmaz.

A Bitterstern termékek alapját bingeni Szent Hildegárd tudása adja.

A hildegárdi étrend, amelynek központi jelentősége van e tekintetben 9 kulcsfontosságú élelemre épül: a tönkölyre, zabra, csicseriborsóra, szárazbabra, gesztenyére, édesköményre, útifűre, szerecsendióra és galangálra, mint fő összetevőre. Felhasznált fűszerek közül pedig a görögszéna, kapor, kömény, gyömbér, vízi menta, torma használata jelentős. Az étrend kiemelt szerepet szán a gyümölcsöknek és zöldségeknek.

Emellett Hildegárd, jócskán megelőzve a korát, fontosnak tartotta a sav-bázis egyensúly fenntartását is. Ez azt jelenti, hogy ügyelnünk kell a helyes arányokra a savas és a lúgos (más néven bázikus) összetevők között, mert a szervezet csak így képes optimálisan működni. A hildegardi elvek szerint az étrend 70-80 százalékát lúgos élelemnek kell kitennie.

Ez a fajta étrend emellett más, a modern élettel együtt járó problémákra is megfelelő választ ad: általa lehetőségünk nyílik a feldolgozott élelmiszerek, a készételek és a finomított gabonák elkerülésére (utóbbiakat teljes kiőrlésű gabonákkal célszerű helyettesíteni). Hildegárdot a különféle főzési technikák is foglalkoztatták, és azokat preferálta, amelyek a tápanyagok legnagyobb hányadát képesek megőrizni: az olajban sütés helyett például a gőzölést és a párolást.

Az egészséges táplálkozás és eletmód mellett fontosnak tartotta az érzelmi stabilitás megőrzését, a testünk gondjának viselését és a bioritmusunkra való hallgatást is.

 

A könyvet kedvezményes áron itt tudja megvásárolni:

https://www.mai-konyv.hu/bingeni-szent-hildegard-holisztikus-gyogyito-titkai-melanie-schmidt-ulmann-72803?keyword=melanie%20Schmid 

Miben rejlik a keserű anyagok pozitív hatása? Az alábbi interjúból kiderül.

https://www.drkh.hu/blog/miert-olyan-egeszsegesek-a-keser-anyagok 

Kapcsolódó termékek